Medņu dēļ aizber meliorācijas grāvjus

Sākums » Aktualitātes » 2014

Medņu dēļ aizber meliorācijas grāvjus
Medņu skaits Latvijā intensīvās mežizstrādes dēļ samazinās – pēc ļoti aptuvenām aplēsēm, to skaits mērāms sešos līdz septiņos tūkstošos.

15.05.2014.

Medņu aizsardzībai ar dzīvotņu apsaimniekošanu un priekšzīmīgu mežstrādnieku uzvedību, netraucējot putniem riesta un perēšanas laikā, vien nepietiek. Šos skaistos un cēlos putnus nopietni apdraud arī citi savvaļas kustoņi. Viena no bīstmākajām ir meža cauna, pie medņu ienaidniekiem pieskaita arī lapsas, jenotsuņus, āpšus, vistu vanagus, kuru skaits Latvijā gan ievērojami sarucis. Pagājušā gada ziemā netālu no jau pieminētās riesta vietas Kaspars Liepiņš gan uzgājis vistu vanaga noplēstu medņu mātīti. Izskanējušas aizdomas, ka arī mežacūkas paposta medņu perēkļus, taču, kā novērojuši zviedru pētnieki, mežacūkas pat ar savu labo ožu ligzdas nesaož, paiet garām dažu metru attālumā.

 

Ar visu rakstu var iepazīties portālā LA.lv šeit!

Pievienot komentāru

Vārds *
E-pasts *
Komentārs *
Skaitļu trīs un pieci summa (drošības kods) *
* atzīmētie lauki ir aizpildāmi obligāti!