Par Latvijā medījamo dzīvnieku gaļas izpēti iegūst doktora grādu

Sākums » Aktualitātes » 2014

Par Latvijā medījamo dzīvnieku gaļas izpēti iegūst doktora grādu
Par veikto pētījumu LLU “Latvijā medījamo dzīvnieku gaļas bioķīmiskais vērtējums" 25. augustā inženierzinātņu doktora zinātniskais grāds piešķirts Vitai Strazdiņai.

26.08.2014.

Promocijas darba mērķis – analizēt savvaļas dzīvnieku gaļas ķīmisko sastāvu, uzturvērtību un kvalitāti, izvērtēt to izmaiņas gaļas saldēšanas un uzglabāšanas laikā.

 

V. Strazdiņa norāda, ka savvaļas dzīvnieku gaļā noteiktie rādītāji palīdzēs ražotājiem izvērtēt saldētas gaļas uzturvērtības izmaiņas uzglabāšanas laikā un jaunu produktu ražošanā.

 

Darba gaitā tika veikts pētījums par Latvijā šobrīd aktuālu, maz pētītu savaļas dzīvnieku – aļņu, staltbriešu, stirnu, mežacūku un bebru gaļas ķīmisko sastāvu, kā arī dots to uzturvērtības novērtējums.

 

Ar jaunās doktores promocijas darbu plašāk var iepazīties LLU Fundamentālajā bibliotēkā (Jelgavā, Lielajā ielā 2).

 

Avots: LLU

Pievienot komentāru

Vārds *
E-pasts *
Komentārs *
Skaitļu trīs un pieci summa (drošības kods) *
* atzīmētie lauki ir aizpildāmi obligāti!